Str. Sabarului, Jilava, llfov

Informatii utile tigla metalica

Tiglele metalice BILKA sunt livrate in pachete, acoperite cu folie transparenta de polietilena, pe suporti de lemn. Descarcarea pachetelor se va face, de preferinta mecanizat, cu utilaje speciale pentru ridicare/coborare. Pachetele vor fi ridicate numai in pozitie orizontala, cu distanta intre punctele de sprijin de cca. 1/3 din lungimea pachetului, iar descarcarea se va face pe o suprafata plana. Panourile de tigla metalica BILKA pot fi descarcate si manual. In acest caz se vor lua masuri speciale de protectie impotriva zgarieturilor si taierilor accidentale care pot fi provocate de muchiile ascutite si colturile panourilor. Se vor folosi intotdeauna manusi de protectie. Panourile vor fi protejate impotriva lovirii si zgarierii accidentale. Pentru mentinerea formei, panourile cu lungime mare vor fi ridicate din lateral si vor fi transportate pe cant, altfel ele pot suferi deformari in zonele de ambutisare, iar acestea afecteaza montajul.
Va recomandam sa verificati daca produsele livrate corespund cantitativ comenzii si avizului de expeditie, si calitativ, mentiunilor din declaratia de conformitate. Neconcordantele in livrare trebuie mentionate pe avizul de expeditie, contrasemnate de catre transportator.
Pachetele cu tigla metalica BILKA pot fi depozitate in exterior pentru perioade de pana la doua saptamani, in ambalajul original. Depozitarea se va face pe suprafete uscate, ferite de umezeala. A nu se stoca pachetele unul peste celalalt. Daca stocarea se face pentru perioade mai lungi, pachetele vor fi dispuse in pozitie usor inclinata in sensul scurgerii apei si vor fi acoperite cu prelate sau folie impermeabila.
Tiglele metalice BILKA pot fi debitate in fabrica la lungimea solicitata. Anumite situatii (coame inclinate, dolii, frontoane evazate, strapungeri si intersectii ale acoperisului cu calcane) impun debitarea pe santier a panourilor de tigla metalica. Taierea se va face cu scule si dispozitive care nu produc incalzirea locala a materialului (ex: foarfeca electrica tip NIBBLER).
Acoperisul din tigla metalica BILKA nu este circulabil. Panourile se monteaza prin retragere: daca deplasarile pe acoperisul gata montat nu pot fi evitate, cel care se deplaseaza pe tigla metalica va avea grija sa calce in lungul cutei. Inainte de accesul pe tigla metalica se va curata talpa incaltamintei de aschii metalice, nisip sau alte particule abrazive. Talpa trebuie sa fie din material aderent, iar deplasarea se va efectua pe partea concava a ondulelor. Atentie! Tabla uda sau cu urme de bruma este foarte alunecoasa!
Aschiile si resturile trebuie indepartate cu grija de pe suprafata tiglelor metalice, astfel deseurile metalice vor pata acoperisul. Petele de murdarie vor fi indepartate folosind detergenti usori, nu se vor folosi agenti de curatare abrazivi. In cazul intersectiilor de acoperis cu calcan de zidarie se va evita stropirea panourilor de tigla metalica cu mortar sau zugraveli pe baza de var. Varul este agent coroziv si ataca straturile de protectie.
Tiglele metalice BILKA nu necesita masuri speciale de intretinere, suprafata neteda a panourilor nu permite aderarea muschilor si lichenilor, iar praful si alte impurittai sunt usor indepartate de ploaie. Zonele de colectare a apelor (dolii, jgheaburi) se vor verifica periodic si se vor curata de frunze uscate sau alte impuritati care afecteaza buna functionare a acoperisului. Zgarieturile accidentale pot fi eliminate folosind vopsea de retus in culorile standard ale tiglelor metalice. Firma noastra furnizeaza vopsea de retus in culorile standard ale tiglelor metalice, sub forma de spray-uri.